Even voorstellen

Als liefhebbers van goed eten zijn wij altijd opzoek en benieuwd naar de verhalen, recepten en ideeën van mede liefhebbers! Gelukkig hebben we in onze kring genoeg mensen die houden van lekker eten, hier graag over praten, en die het leuk vinden om te brainstormen over heerlijke nieuwe creaties.

Vandaag willen we Kim introduceren, want Kim gaat vanaf nu regelmatig leuke blogs schrijven en heerlijke recepten delen! Ik heb Kim leren kennen via haar man, een goede Molukse vriend van mij. Sinds kort hebben Johnny en Kim samen een prachtige dochter (Nyree) waar ze ontzettend trots en verliefd op zijn. Naast de artikelen die Kim bij ons zal delen, is ze ook actief blogger onder de naam ‘de moeder van Nyree’ op mamaplaats.nl.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

AUTEUR

Ruben Nikijuluw

CATEGORIE

Column

GEPUBLICEERD OP

21 februari 2021

SOCIAL

De-moeder-van-nyree

Stel je even voor Kim

Hi! Mijn naam is Kim, Kim Huwaë-Huijsmans. Mijn achternamen geven eigenlijk al perfect weer van welke keukens ik houd: De Molukse keuken en Hollandse kost. Een goed gevulde linzensoep met zelfgemaakt brood, een simpel hutspotje of een tafel vol Gado Gado, ik vind het allemaal even heerlijk om te bereiden, voor ieder humeur heb ik wel een recept. (en dan heb ik het niet alleen over mijn eigen humeur, maar voornamelijk die van mijn man.)

Bekijk hier mijn blog over ‘de Molukse keuken’ op mamaplaats.nl.

Een echte Brabantse met enorme passie voor de Molukse keuken! Hoe is dat ontstaan?

Mijn passie voor koken is eigenlijk al ontstaan toen ik klein was. Ik kom uit een Brabantse kappersfamilie, geen enkel familielid is kok of bakker, maar we houden wel allemaal enorm van lekker eten (en dat is te zien…) Ik hield het toentertijd bij Hollandse kost en taartjes of cakes.
Tot zo’n 4 jaar geleden, toen ik mijn man leerde kennen. Er kwamen gerechten voorbij waarvan ik nog nooit had gehoord! Wat een creaties, wat een kleuren! Er ging een wereld voor me open toen ik de Molukse keuken ontdekte: Dit wilde ik ook leren!

En heb je dan ook nog een favoriet gerecht?

Zo’n 10 kg kwam ik in het eerste jaar van onze relatie aan (geen grap). 10 kg aan Kue boontjes en Ketan Unti (hele lekkere koekjes en zoet rijstgerecht) hingen aan me, de geur van trassi en sereh kwam zowat uit mijn poriën (ik raad je aan deze 2 laatste te googelen; die geur is niet best.) En ik had nog net geen groene gloed over mijn huid van mijn all-time favorite: Kue Dadar. Een gifgroen pandanflensje met een vulling van kokos en gula djawa.

Wat was het eerste Molukse gerecht wat je hebt gekookt?

Kunjit, ketoembar, kemirienoten en laos, deze ingrediënten had ik nodig voor mijn eerste zelfgemaakte Rendang. Een uur lang heb ik eigenwijs rondjes gelopen door de toko, ik kan je vertellen; het is verdomde moeilijk iets te vinden waarvan je niet weet wat het is.
Één dag… één hele dag heb ik gedaan over het maken van rendang. Maar hij was goedgekeurd, en hier was mijn liefde voor de Molukse keuken geboren.

De moeder van Nyree! What happened?

Voorheen zette ik in het weekend gerust mijn wekker om 07:00 om te gaan koken, om vervolgens pas om 15:00 weer uit de keuken te komen. Dit is helaas sinds kort niet meer helemaal mogelijk, sinds 25 november 2020 om precies te zijn. Op deze dag ben ik moeder geworden van een fantastisch meisje genaamd Nyree. Nyree is heel lief, totdat ze honger heeft. “Hangry zijn” is echt een ding ben ik achter gekomen, en helaas heeft Nyree dit klakkeloos van haar vader overgenomen.

Ben je nog op andere plekken te volgen?

Sinds kort ben ik een Instagram pagina begonnen waar ik ongegeneerd spam over mijn 2 liefdes, mijn dochter en eten. (ik vind mijn man ook wel leuk hoor,  die houd ik alleen liever voor mijzelf.) Daarnaast post ik regelmatig babyspam op mamaplaats.nl.

Wat kunnen we nog verwachten van jou als columniste van De Thuis Chef?

Ik was meer dan enthousiast toen De Thuis Chef mij benaderde of ik niet met een column wou starten op hun website; Natuurlijk wil ik dat!

In mijn column zal ik vertellen over mijn ervaringen als kersverse moeder, hoe ik dit combineer met mijn liefde voor koken en daarnaast deel ik ook mijn, met liefde samengestelde, recepten.

Zie je graag een bepaald gerecht voorbij komen? Stuur dan gerust een berichtje, en wie weet zet ik dan weer een keer mijn wekker om 07:00!

FitChef Family

Hét gezonde familiekookboek!

Bestel hier