Project Description

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Tijd

40 min

Keuken

Klassiek

Difficulty

Makkelijk

SOCIAL

de.thuis.chef

Chocolade ganache taart met, aardbeien, pistachenootjes en vanille ijs.

Chocolate pleasure, zo kunnen wij deze taart denk ik het beste omschrijven. Dankzij de romige ganache, de frisse aardbeien, het krokantje en het frisse ijs is dit een compleet dessert om als afsluiter van jouw menu voor te schotelen!

FitChef

WIL JIJ OOK EEN GEZOND FAMILIEKOOKBOEK?

KLIK HIER VOOR GEZONDE RECEPTEN!

Ganache is een veelgebruikte chocolade créme voor o.a. taarten, nagerechten en bonbons. Eenvoudig om te maken en overheerlijk om op te smikkelen.

Waarom zonnebloemolie in het beslag?

De reden dat wij zonnebloemolie gebruiken in ons beslag, is omdat het makkelijker mixt dan boter. Daarnaast wordt de cake zachter en blijft deze ook langer zacht dan met roomboter.

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • Beslag voor 1 taart

    • 2 eieren
    • 100 gr kristalsuiker
    • 8 gr vanillesuiker
    • mespuntje zout
    • 80 ml zonnebloemolie
    • 100ml melk
    • 30 gr cacaopoeder
    • 95 ml  bloem
    • 5 gr bakpoeder
  • Ganache

    • 100 ml slagroom
    • 100 gr pure chocola
  • Garnering

    • pistache (weglaten bij notenallergie)
    • aardbeien
    • vanille ijs
BEREIDINGSWIJZE
  • Voor het beslag:

    • Klop de eieren samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en zout op tot een geheel.
    • Voeg de zonnebloemolie en melk toe, mix weer samen.
    • Voeg nu de cacaopoeder, bloem en bakpoeder toe, mix alles samen tot een glad beslag.
  • Afbakken:

    • Vet de met bakpapier beklede bakvorm in en voeg het beslag toe.
    • Leg het in een voorverwarmde oven op 160℃ voor zo’n 15 tot 22 minuten.
    • Wanneer je er met een satéprikker in prikt en er droog uitkomt, is de taart gaar.
    • Laat de chocolade taart compleet afkoelen voor je de ganache eroverheen giet.
  • Voor de ganache:

    • Doe de ongeklopte slagroom in een steelpan en breng het tot tegen de kook aan.
    • Haal de steelpan van het vuur en voeg de stukgemaakte chocolade toe.
    • Laat het staan voor een minuut. Na een minuut roer je ze samen tot een gladde massa.
  • Voor het afmaken van de taart:

    • Giet de chocolade ganache over de cake.
    • Leg de chocolade cake voor een uur in de koelkast zodat de ganache goed stevig wordt.
  • Garneer de chocolade cake met pistache, vanille ijs en aardbeien.
NOTITIE