Project Description

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Ruben Nikijuluw

Keuken

Aziatisch

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

SOCIAL

de.thuis.chef

Thaise zoete aardappelcurry met garnalen

(gekookt ei, tofu of tempé als vega alternatief)

Deze simpele maar overheerlijke curry is snel te bereiden en vergt niet veel voorbereidingstijd. Sommige ingrediënten kun je in de supermarkt al voorgesneden kopen waardoor je het kookproces verkort.

FitChef

WIL JIJ OOK EEN GEZOND FAMILIEKOOKBOEK?

KLIK HIER VOOR GEZONDE RECEPTEN!

Thaise gerechten zijn bij uitstek een van onze favoriete! Dankzij de uitgesproken en krachtige smaken zal het geen flauw en saai gerecht worden.

Hoe is het gerecht ontstaan?

De wijze waarop dit gerecht tot stand is gekomen is eigenlijk niets meer dan restverwerking. Regelmatig koken wij met de restjes die er in de koelkast liggen. Normaliter maken wij de curry helemaal zelf, maar soms is het ook fijn als je een gerecht binnen 30-60 minuten klaar kunt hebben!

In de Thaise keuken vindt je regelmatig Thaise basilicum. De smaak is niet te vergelijken met de Italiaanse basilicum en heeft een veel krachtigere smaak. Je proeft vooral een anijsachtige smaak die perfect past bij de Thaise curry’s!

INGREDIËNTEN

Voor 10 personen

  • 750 gr zoete aardappelblokjes

  • 750 gr jasmijnrijst

  • 500 gr courgette

  • 400 gr rode uien
  • 4 el archideolie

  • 100 gr thaise rode curry pasta
  • Thaise basilicum (garnering)

  • 500 ml groentebouillon

  • 150 gr rode linzen

  • 3 el pompoenpitten

  • 1 liter kokosmelk

  • 2 el knoflookpuree
  • snuf grove peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
  • Snijd de courgettes in blokjes van 2-3 cm. Snijd de uien in halve ringen. Bereid de rijst volgens verpakking in de pan of rijstkoker.
  • Marineer de garnalen met de knoflookpuree, grove peper en zout
  • Bak de uien en courgette een 2 a 3 minuten en voeg dan de currypasta toe. Bak nog 2 minuten mee. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de curry 10 minuten zachtjes stoven.
  • Gril de zoete aardappel in de oven en houd gescheiden van de curry. Gaar de linzen volgens verpakking en houd ook gescheiden.

  • Voeg voor uitserveren de linzen en zoete aardappel bij de curry en stoof het voor 10 minuten. Roer af en toe en voeg extra bouillon of water toe indien nodig. De linzen binden de currysaus tot een dikker geheel.
  • Bak de garnalen op hoog vuur in 5 minuten gaar.
  • Schep de rijst op het bord, verdeel de curry erover of ernaast samen met de garnalen en bestrooi met blaadjes thaise basilicum en de pompoenpitten.

NOTITIE