Project Description

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

TIJD

60 min

KEUKEN

Frans

NIVEAU

Gemakkelijk

SOCIAL

de.thuis.chef

Een heerlijk zomers gerecht

Mi-cuit betekent niets meer dan half gaar. Te hard gebakken zalm betekent een droog stuk vis, en daar wordt niemand vrolijk van! Deze zalm mi-cuit is heerlijk zacht en sappig maar heeft daarnaast een lekker krokant jasje!

FitChef

WIL JIJ OOK EEN GEZOND FAMILIEKOOKBOEK?

KLIK HIER VOOR GEZONDE RECEPTEN!

Waarom is zalm zo gezond? Vissen bevatten omega-3 vetzuren, deze beschermen ons tegen o.a. hart- en vaatziekten. Met name vette vissen zoals zalm en makreel bevatten veel van deze vetzuren. Daarom is het gezond om minstens één keer per week een lekker visje te eten!

Wat zijn vette vissen?

Haring, sardientjes, makreel en zalm uit de Atlantische Oceaan behoren tot de bekendste vette vissen. De meeste zalm die je vers koopt, is de zalm uit de Atlantische oceaan. De zalm uit blik is veelal zalm uit de Stille Oceaan en bevat over het algemeen een lager vet percentage. We noemen het ‘vette vissen’ wanneer deze minstens 5% vet bevatten.

Wij proberen altijd vis te kopen die een keurmerk als MSC of ASC bevat. Zo weten wij dat de vis niet gevangen is tijdens overbevissing en proberen wij de biodiversiteit intact te houden! Lees meer over keurmerken op www.goodfish.nl.

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 4 zalmzijdes met huid
  • 2 geroosterde paprika’s
  • Voor de bloemkool crème

    • 1 bloemkool
    • 200 ml melk
    • 200 ml water (+1/2 blokje groentebouillon)
    • 200 ml room
    • snufje nootmuskaat
    • snufje witte peper
  • 2 paprika’s
  • 1 broccoli

  • Voor de kruidenvinaigrette

    • 1/2 bosje dille
    • 1/2 bosje basilicum
    • 1/2 bosje peterselie
    • 1/2 bosje bieslook
    • 2 tl fijne dijon mosterd
    • 2 el witte wijnazijn
    • 1 tl suiker
    • 6 el olijfolie
    • peper + zout
  • Boter
BEREIDINGSWIJZE
  • Voor de bloemkool crème

    • Snijd de bloemkool in fijn.
    • Kook de bloemkool gaar in het mengsel 50% melk, 50% water.
    • Na ongeveer 10 minuten is de bloemkool klaar voor de blender, verwijder de roosjes uit het water en pureer deze samen met de room.
    • Proef of de smaak goed is en voeg eventueel zout+peper toe.
  • Voor de geroosterde paprika

    • Verwarm de oven voor op 200°C tot 220°C
    • Plaats de paprika op een met aluminium bedekt rooster en rooster de paprika’s in ongeveer 20-30 minuten tot het vel zwart wordt.
    • Verwijder de paprika en laat even kort terugkoelen
    • Je kunt nu eenvoudig het velletje van de paprika verwijderen en de zaadlijsten eruit snijden
  • Voor de kruidenvinaigrette

    • Snijd de groene kruiden ragfijn
    • Klop de mosterd samen met de witte wijnazijn en suiker los
    • Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe
    • Voeg als laatste de groene kruiden toe samen met peper en zout en meng goed door elkaar
  • Kook de broccoli in 3 minuten af zodat ze beetgaar zijn
  • Verwarm in een pan de boter en bak de zalm eerst op de huidkant mooi krokant, bak hierna de zalm bruin op de andere zijde en plaats ze hierna 3 á 4 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden)
NOTITIE

Wanneer je een sous vide stick, bad of stoomoven hebt, dan kun je de zalm op 50 graden mi-cuit voorgaren! Marineer de zalm van tevoren met olijfolie, knoflook, citroen, wat groene kruiden en trek deze vacuum. Bak de zalm na de sous vide bereiding nog mooi op de huid voor een niet te missen top resultaat.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie